fredag, april 02, 2010

H.C. Andersen fylder 205 år!

H.C. Andersen, Danmarks vel nok mest kendte forfatter overhovedet, fylder i dag d. 2. april 205 år - hvis han altså vel at mærke stadig var i live. H.C. Andersen har skrevet en pokkers masse eventyr, hvoraf adskillige af disse også er meget kendte i udlandet.

Den Grimme Ælling er uden tvivl en af H.C. Andersens mest kendte eventyr, og findes bl.a. på engelsk under navnet The Ugly Duckling. Dette eventyr har en meget berømt historie, der ligger til grund for mange andre historier og film, selv den dag i dag. Det er historien om noget grimt og uværdigt, en sølle skabning der bliver set hårdt ned på, der går i gennem en forvandling, en fantastisk rejse, og bliver til noget grimt og velrespekteret, hvilket er det præcist modsatte. Det er ikke svært at finde tonsvis af film der har præcis samme udgangspunkt.

Googles logo er i dag ret specielt, for der er faktisk hele fire logoer - alle der tager udgangspunkt i hver deres eventyr. Tillykke med de 205 år, Hans Christian, du har gjort et godt stykke arbejde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar