lørdag, maj 08, 2010

Mega Man-filmen

Så har jeg set Mega Man-filmen, Mega Man. En lavbudgetsfilm lavet af Mega Man-fans, for Mega Man-fans. Var det tiden værd at se filmen, eller var den egentlig bare spildt? Hør hvad jeg synes, inden for.
Jeg kan lige så godt indrømme, at mine forventninger for filmen, da jeg så filmens trailer, var meget lave. Jeg kunne slet ikke forestille mig at der ville komme noget godt ud af det. Men gjorde der så det? Tja.

Mega Man-filmen er en lavbudgetsfilm lavet af ægte Mega Man-fans, men det betyder ikke at den ikke kan være god. Skuespillet i filmen var for det meste ganske udmærket, omend måske lige lovlig "over-the-top" til tider. I sær nyhedsrapporteren og Dr. Wily virkede ikke helt troværdige, ved sidstnævnte gør det egentlig ikke så pokkers meget, men ved en så normal karakter som en nyhedsrapporter, burde der nu ikke være en "over-acting". En ting der er ret ærgelig er, at Dr. Wilys skæg konstant skifter størrelse og faktisk også udseende. Det er ret synd, og det ikke virker som om at det er noget instruktøren har lagt mærke til.

Da Mega Man har med robotter at gøre, skal de jo bygges. Dette har dog nok slet ikke været muligt overhovedet at bygge, og derfor har man i stedet computeranimeret dem, hvilket man selvfølgelig også kun kunne forvente. Computeranimeringen kan langtfra måle sig med den vi ser i Hollywood-film, og det er en skam, for man føler aldrig at robotterne virkelig er der. Der er nogle robotter, heriblandt Mega Man selv, der bare er mennesker i kostumer. Disse virker langt mere troværdige, og det var nok det man skulle have holdt sig til.

Handlingen i filmen er ikke spor overraskende, vi har vores helt Mega Man og vores fjende Dr. Wily, der med sine robotter vil være mere berømt end skaberen bag Mega Man. Det er det gode mod det onde, og der er intet overraskende der. Kampene i filmen er ok lavet, men som tidligere sagt, så ødelægger computereffekterne det lidt. Skuddene der kommer ud af  Mega Mans og de andre robotters pistoler, virker alt for nemt bare som computereffekter, og det virker slet ikke som om at de rent faktisk bliver ramt af skuddene. Ret synd. Jeg blev dog imponeret over kameraarbejdet - det er temmelig professionelt i forhold til så mange andre fanfilm.


Alt i alt så er det et solidt stykke arbejde der er blevet udført, men så heller ikke mere. Den tid filmen tager, er sådan set værd at bruge, men den giver ikke stof til eftertanke, og det vil nok ikke være den bedste film man har set.Det er en hyggelig lille film, og efter at have set den er jeg ikke i tvivl om, at filmen sagtens kunne blive en succes hvis en Hollywood-instruktør tog nogenlunde det samme manuskript, og instruerede filmen. Hvis du er fan af Mega Man, så se den. Hvis ikke, så kan du jo se traileren (se linket lige nedenunder), og selv bedømme om det er noget du gider at bruge din tid på. En ganske udmærket film, for en fanfilm af et spil at være.


Den officielle Mega Man-film side

Se Mega Man-filmen online på ScrewAttack.com


Ingen kommentarer:

Send en kommentar