mandag, april 06, 2020

Har Boris Johnson fået pest eller corona/COVID-19?

Medierne rapporterer, at Boris Johnson, den britiske premierminister med det afblegede hår, er blevet indlagt på hospitalet. Dette er med corona-virus, specifikt COVID-19, og altså ikke pest. Denne sygdom har han haft i over en uge, minimum siden fredag d. 27. marts 2020.

Karikatur af Boris Johnson uden pest eller corona

Men hvorfor denne spekulation om pest? Jo, det kan man nu nok finde flere grunde til, og de listes her:
  • Pest har en lighed med coronavirus idet det også var og er en berygtet sygdom, der bringer død med sig - af mange kendt som "den sorte død".
  • Den nuværende karantæne i bl.a. Danmark, men også andre lande og byer som eks. Italien, New York og USA, stammer fra erfaringer fra dengang pesten hærgede.
  • Pest spredte bogstavelig talt død og skræk i gaderne, og er derfor en af de mest uhyggelige sygdomme man kan forestille sig.
Derudover elsker folk at finde ud af ting om kendte personer online, hvad enten det er Louise McNamara, Anders Holch Povlsen eller, ja, Boris Johnson. Så at disse to ting bliver sat i forbindelse, er måske ikke så underligt.

Det kan jo faktisk være, at vi i fremtiden kommer til at sige "pest eller corona", eller måske endda "corona eller kolera"!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar