torsdag, april 30, 2020

Yahya Hassan er død 24 år gammel - 29. april 2020

Onsdag d. 29. april 2020 blev Yahya Hassan fundet død i sin lejlighed. Det bekræfter Østjyllands Politi i dag, torsdag d. 30. april 2020. Digteren og politikeren Yahya Hassan blev således 24 år gammel.
Han blev især kendt tilbage i 2013, da han udgav sin digtsamling med sit eget navn som titel. Den samling har jeg læst - eller rettere hørt, oplæst af Yahya Hassan selv - og det er skrappe sager. Et frisk pust, der både har modtaget positiv kritik og som skabte en hel del debat herhjemme. Både i aviser og Folketinget bragte det en del røre.

I november 2019 udkom opfølgeren så, med en Yahya der var havde fået kortere hår og så mere "soigneret og ordentlig" ud, som mange måske vil sige. Titlen var ganske enkelt Yahya Hassan 2, og denne høstede også ganske mange roser, men skabte ikke nær så meget røre som den første digtsamling.

Nu med hans død er det nok tvivlsomt, om der kommer flere digte eller digte fra hans side, men måske der kan findes noget i gemmerne, som udkommer på et senere tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar